Merhaba ben “Rüzgar” bazılarınız beni lodos ya da fırtına olarak tanıyor. Bazılarınız ise hoş bir esinti olarak bilirler. Bu yüzden insanların rüzgar deyince aklına neler gelir derseniz, bunu bir ben bir de Allah bilir demek isterim!
Yakın zamanda yeğenim “Rüzgar” ismi ile dünyaya geldi. Gezegenlerin onu desteklemesi sonucu ismine yaraşır bir kişiliği olacağından tam olarak eminim ve doğrusu bu beni heyecanlandırıyor. Çünkü; İnsan vücudunu, kalsiyum ve protein olarak tanımlayan bir doktorun algıladığı hayattan çok sıkılıyorum!
Sizin hayatınızda deklanşöre basan insanlar var mı? Sizi gerçekten izleyen ve sizi çok seven insanlar var mı? Sizinle aynı zaman diliminde sizden bir lokma alabilecek kadar itinalı ve değerli insanlar var mı? Hiç böyle bir insan kaybettiniz mi?
Çünkü; Yaşadığı anı ölümsüzleştirmek bazı insanların kaderi sanırım!
Ben onu çok özledim..
Kuzeyde bana yerel balıkçılar “YILDIZ” diye seslenir. Yazın serin, kışın soğukmuşum.. Nedenini bilmek istiyorsanız, balıkların soğuk kanlı olması benim için çok önemli ve insanları besleseniz bile size bir kulp takıyorlar işte. “YILDIZ” olmayı başarmak kolay iş değildir!
Batı’da ve Güney Batı’da sıcak sıcak estiğim için bana “LODOS” diye seslenirler. Bazen hızım 40 ila 60 Knots’a kadar ulaştığından bu denizciler için çok önemlidir. Yağmurun hemen ardından ortamdaki sıcaklığı hissedilir hale getirir ve karlar erirken, taşkınlar, seller yaratarak, su baskınlarına sebep olurum. “LODOS” seven insanlar, bu yüzden karada yaşamaz!
Kuzey doğu’da adım “POYRAZ” dır. Hasar yaratabilecek kadar şiddetli ve soğuk olurum. Kuzey’e kar yağdıran ve güney’i serinleten hamleler yaparım. Bu değişik hallerim aslında psikolojik değil, gayet bilinçli hamlelerdir. Suyu yeterince çalkalarsam, kaybolan şeyler karaya ulaşabilirler!
Doğu Akdeniz’de düzenli olarak Kuzey batılı bir göçmen gibi takılırım. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında adımdan çok söz ederler. Adım “MELTEM” dir. Musonları yarattığım zamanlarda ki gibi baştan çıkaran duygular yaratabilirim! Gündüzleri 15-20 Knots hızında öğleden sonra ise 30 Knots’a kadar hızlandığım görülebilir. Lakin, geceleri daha sakin olduğumdan, karada yaşayanlar beni çok severler. Ege’de böyle essem bana “İMBAT” dediklerini işitebilirsiniz. Egelilerin dili bu yüzden çok güzeldir. Gevrek ve çiğdem gibi.
Yağmurlu dönemlerde 2-3 gün boyunca devamlı olarak esen kuzey batılı rüzgara “KARAYEL” diye seslenirler. Yüksek dağların kuytu taraflarında, yamaç aşağı alçalır ve ortamı ısıtarak bir fön etkisi yaratırım. Sıcak, kuru ve hoş bir hava sizi sarmalar, kıvırcıklarla özel olarak ilgilenirim. Toz kondurmam kimseye!
Güneydoğu’da sıcak ve çok kuru estiğim için bana “KEŞİŞLEME” diye seslenirler. Sıcaklık artar ama hava çok kuru olduğundan inanç sistemi üzerinde büyük bir etki yaratırım. İnsanlar daha sıcak, yardım sever ve iç içe olurlar. Topraktan gelen her nimet kıymetlidir!
Güney’de hep sıcaklığın simgesi haline gelmişimdir. Oldukça sıcak ve nemliyimdir. “KIBLE” diye seslenirler. Yolunu şaşıran her kim olursa olsun yüzünü bana döner! Unutmayın bu dünya da asla yolunuzu kaybetmezsiniz!
Doğu’da soğuk ve kuru eserim. Yağmuru dindirdiğim için sanırım “GÜNDOĞUSU” derler. Batı’da ise sıcak ve nemli eserim. Yağmuru getirdiğim için sanırım “GÜNBATISI” derler. Aslında adım “Rüzgar” dır! Ve değişen tek şey ise hissettikleriniz olur..
Benim hayatımda deklanşöre basan kimse yok. YILDIZ diye seslenen LODOS’u çok seven biri vardı. O da POYRAZ’ a tutuldu. Artık MELTEM ve İMBAT hissedilmiyor. KARAYEL kıvırcık saçlarıma dokunmuyor. KEŞİŞLEME inancımı körüklemiyor. KIBLE kayıp! En önemlisi de GÜNDOĞUSU ve GÜNBATISI’na yağmur yağmıyor!
Çünkü; Yaşadığınız anı ölümsüzleştirmek benim kaderim!
Seni çok özledim..
Ben severim senin kıvırcık saçlarını??✌️
Balığın kılçığınıda ayıklar mısın? 🙂
Sevgili Mutlu ben de cümlelerini özlemişim? Teşekkürler?
Özlemek hırçınlık anlamına gelmiyor.. minnettarım ben de Aydek! 🙂